Начин на приготвяне
Активирайте маята в малко хладка вода. Прибавете захарта.
Пресейте брашното и направете кладенче. Чукнете яйцата/отделете един жълтък за намазване/. Добавете маята, киселото мляко и солта.
Замесете меко тесто, като добавяте постепенно и от олиото. Готовото тесто оставете да втаса.
Ако искате да декорирате питката, направете тесто от брашно, сол и вода/не е необходимо голямо количество/.
Оформете питката по желания от вас начин. Намажете отгоре с разбит жълтък. Декорирайте със соленото тесто/цвета/. Сложете питката в намазнена тава.
Печете в умерена фурна, като постепенно увеличавате градусите до златисто.
Готовата питка намажете с масло.
Апетитната златиста питка е чудна!
Коментари