Начин на приготвяне
Пресявам си брашното. Стоплям леко водичката и в нея размивам маята. Добавям захарта.
Правя си кладенче в брашното и изсипвам водата с маята и захарта, и щипка сол. Най - накрая прибавям размекнатото предварително масло.
Замесвам тестото. Набрашнявам си плота с малко брашно прехвърлям го и доомесвам тестото.
Оставям на страна за 30 мин. да втаса, покрито с кърпа. Натрошавам си сиренцето в купичка. Разделям тестото на части.
Всяка разточвам на кръг, после режа през средата да се получат полукръгове. Слагам в едната част сиренце и прегъвам, притискам краищата. пържа малките питки в сгорещено добре олио.
Обикновени питки, които стават бързо и са вкусни. Хапваме още горещи с чаша айран.
Коментари