Пържени оризови кюфтета

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
196
907
204
470
1
27/06/2016
"Е, хайде, няма да ни откажете и няколко пържени оризови кюфтенца, какво като сте на диета "
Приготвяне40 мин.
Готвене70 мин.
Общо110 мин.
Порции25 бр.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 802
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества
Оризови Кюфтета

Начин на приготвяне

Първо си сваряваме картофите в подсолена вода, като предварително сме ги обелили. Когато са готови, ги оставяме на страна, за да изстинат.

През това време варим ориза, който внимателно сме почистили и сме измили неколкократно, за да отстраним излишното нишесте от него. Слагаме го във вече завряла вода със сол, като съотношението ни е 3 вода на 1 ориз.

Варим го 7 минути на по-силен огън, след което намаляваме огъня и го оставяме за още 2-3 минути на котлона. Оставяме тенджерата, в която го варим, още 10-тина минути, след като я свалим от котлона с капак, за да се усвои водата.

В случай, че има още вода в тенджерата, просто ще я изсипем. Ориза оставяме също да поизстине. През това време се заемаме с другите продукти. Настъргваме картофите на едро ренде и ги слагаме в купа.

След това правим същото с кашкавала. Когато оризът е охладен, добавяме и него и смесваме съставките. Накрая прибавяме 1 разбито яйце и подправките. Отново омесваме добре и си правим кюфтенца, с големина по наш избор.

Нареждаме ги в чиния или тарелка и ги слагаме в хладилник за 15 минути, за да работим с тях по - лесно. През това време си приготвяме в чиния галетата, в която ще ги овалваме и разбиваме другото яйце в купа.

Слагаме олиото на котлона, за да се сгорещи. Взимаме едно по едно кюфтета и ги потапяме последователно в яйцето, галетата и пак в яйцето, след това ги слагаме в силно сгорещеното олиото.

Когато запълним тигана, в който пържим, прибираме кюфтета, които следва да направим, отново в хладилника, за да не омекват, защото има шанс да се разпаднат при пърженето.

Пържим и от двете страни до златисто или както ги обичаме. Когато ги вадим от тигана, ги нареждаме на домакинска хартия, за да отнемем излишната мазнина. Сервираме ги със свежа салата.

Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм-12%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар