Баница на тиган с тънки кори

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
06/07/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо684
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на дълбок тиган слагаме 1 с.л. олио и поставяме две кори, така че краищата им да са извън тигана.

Върху тях сипваме 3 с.л. от предварително разбитите яйца с млякото и бакпулвера. После още две кори, но намачкани, за да не стърчат извън тигана. Ръсим с олио и млечно-яйчната смес и повтаряме, докато сложим половината кори.

Натрошаваме сиренето и го сипваме върху корите, като разпределяме равномерно.

Продължаваме да редуваме кори с олио и плънка, накрая завиваме с външните кори и поставяме баницата да се пече на загрят котлон за 5 минути на силен огън, намаляваме огъня на и печем баницата още 10 минути.

Внимателно я обръщаме и запичаме и от другата страна за още 10 минути.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар