Баница на тиган с тънки кори

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
06/07/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо886
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Баница на Тиган

Начин на приготвяне

На дъното на дълбок тиган слагаме 1 с.л. олио и поставяме две кори, така че краищата им да са извън тигана.

Върху тях сипваме 3 с.л. от предварително разбитите яйца с млякото и бакпулвера. После още две кори, но намачкани, за да не стърчат извън тигана. Ръсим с олио и млечно-яйчната смес и повтаряме, докато сложим половината кори.

Натрошаваме сиренето и го сипваме върху корите, като разпределяме равномерно.

Продължаваме да редуваме кори с олио и плънка, накрая завиваме с външните кори и поставяме баницата да се пече на загрят котлон за 5 минути на силен огън, намаляваме огъня на и печем баницата още 10 минути.

Внимателно я обръщаме и запичаме и от другата страна за още 10 минути.

Солидна италианска тава с дръжки 32 см-13%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Солидна италианска тава с дръжки 32 см
80.00 лв.
69.99 лв.
Виж ››

Здравословното хранене е на крачка разстояние - необходимо е само да вземете кръглата алуминиева тава, в която се готви с минимално количество мазнина. Тя е с незалепващо покритие и позволява приготвяне на сладки и солени гозби.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар