Начин на приготвяне
Приготвяне на кюфтетата:
В купа слагаме каймата, почистваме, измиваме и нарязваме на дребно лука или го настъргваме на ренде, чукваме яйцето, добавяме галетата и подправките на вкус.
Омесваме хубаво, след което оформяме кюфтенца, като се стараем да са еднакви по-големина.
В тиган сипваме олио, нагорещяваме го и пържим кюфтенцата.
Приготвяне на гарнитурата:
Обелваме, измиваме и нарязваме картофита, като за пържене. Сгорещяваме олио в тиган и ги пържим.
Измиваме доматите и краставиците (по желание може да се обелят краставиците) и ги нарязваме по равно в четири-пет чинии. Щом сме готови, слагаме в чинии по-две или повече кюфтенца, малко от картофите и сервираме.
Коментари