Начин на приготвяне
Пресяваме брашното. Стоплям водата и размивам маята с 1 с.л. брашно и 1/2 ч.л. захар. Оставяме на топло да шупне.
Правим си кладенче в брашното и сипваме водата с маята и захарта. Прибавяме киселото мляко и олиото. Разбиваме яйцата и добавяме и тях при другите продукти. Добавям и солта.
Замесваме тесто. Върху набрашнен плот си прехвърляме и доомесваме много добре. Покриваме тестото с кърпа на топло да втаса 40 мин. Разрязвам си кренвиршите на половина.
Разделям си тестото части в зависимост от това колко големи искаме да са ни кренвиршките. Маринованите краставички ги нарязвам на ленти. Всяка топка разточвам на кръг върху набрашнен плот.
По средата на всеки слагам половин кренвирш по дължина. До него слагам нарязани на ивички две лентички мариновани краставички. По желание поръсвам с ронена чубрица. Навивам закуските.
Нареждам ги в тава, застлана с хартия за печене. Оставям да втасат 30 мин. Разбивам си жълтъка с 1 с.л олио. Мажа закуските. Пека на 180 градуса в загрята фурна.