Фокача с домати и лук

29/06/2016
"Нека външният вид да не ви заблуждава - фокачата не е пица, тя е нещо като вкусен хляб с екстри за ценители"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 737
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Разтворете маята в хладка вода, добавете останалите съставки и изсипете към брашното.

Замесете меко тесто. Оставете тестото да повтаса. Готовото тесто разточете на тънък лист. Сложете го в тава, застлана с домакинска хартия.

Наредете отгоре кръгчета домати /тънко нарязани/ и лук, настърган на фино ренде.

Поръсете със олио и изпечете в загрята фурна до златисто.

Готовата фокача поръсете с листенца босилек.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар