Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача с домати и лук

Фокача с домати и лук

Фокача с домати и лук
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Нека външният вид да не ви заблуждава - фокачата не е пица, тя е нещо като вкусен хляб с екстри за ценители"

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • мая - 1/2 пакетче (4 г)
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Разтворете маята в хладка вода, добавете останалите съставки и изсипете към брашното.

Замесете меко тесто. Оставете тестото да повтаса. Готовото тесто разточете на тънък лист.

Сложете го в тава, застлана с домакинска хартия.

Наредете отгоре кръгчета домати /тънко нарязани/ и лук, настърган на фино ренде.

Поръсете със олио и изпечете в загрята фурна до златисто.

Готовата фокача поръсете с листенца босилек.

Фокачата с домати и лук е много сполучлива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: