Сарми с лапад и бабек

Деси МариноваДеси МариноваГотвач1968561
30/06/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо258
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • лапад - 20 листа
  • ориз - 80 г
  • бабек - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме ориза. Запържваме го за няколко минути в олио, докато стане стъклен.

След това добавяме вода около 100 мл и варим, докато поеме течността около 10 минути на слаб огън. След това запържваме бабек, който сме нарязали на кубчета.

Овкусяваме ориза със сол и черен пипер и добавяме бабека. Плънката ни е готова. Почистваме листата на лапада от дръжките и дебелите жили.

Слагаме вода да заври и потапяме листата в нея за по десетина секунди. Оставяме ги да поизстинат леко, след което слагаме плънка и ги навиваме на рула.

Нареждаме ги в тенджера и ги покриваме с вода, сипваме 1 -2 лъжици олио и ги притискаме с чиния. След като водата заври, намаляваме огъня и варим 30 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар