Ориз с пилешко на фурна

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
197
1k
218
609
3
30/06/2016
"Любимото ни пилешко с ориз, което никога няма да ни омръзне да хапваме "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4-5 порции
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 855
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме пилето на порции. Сваряваме го до готовност. В тиган нарязваме лука, добавяме олио и го задушаваме, след което добавяме измития и почистен ориз. Задушаваме ориза до остъклявамето му, след което го махаме от котлона, добавяме подправките на вкус.

Изсипваме го в тава, доливаме пилешкия бульон, като спазваме пропорцията 1:3, разбъркваме хубаво и добавяме разфасованото пиле. Печем в силна фурна до готовност.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар