Ориз с пилешко на фурна

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2093
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-5 порции
"Любимото ни пилешко с ориз, което никога няма да ни омръзне да хапваме"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. цяло
  • ориз - 200 г
  • магданоз
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • риган
  • лук - 1 глава
  • олио - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме пилето на порции. Сваряваме го до готовност. В тиган нарязваме лука, добавяме олио и го задушаваме, след което добавяме измития и почистен ориз. Задушаваме ориза до остъклявамето му, след което го махаме от котлона, добавяме подправките на вкус.

Изсипваме го в тава, доливаме пилешкия бульон, като спазваме пропорцията 1:3, разбъркваме хубаво и добавяме разфасованото пиле. Печем в силна фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Превъзходно пиле с ориз!
25.05.2022 20:51