Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Пълнени пилешки филенца с шунка, гъби и сирена

Пълнени пилешки филенца с шунка, гъби и сирена

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пълнени пилешки филенца с шунка, гъби и сирена
Снимка: Добринка Петкова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Кулинарното ни търсене на най-вкусно ястие с пилешко продължава, но нашият фаворит дотук са тези сочни пилешки филенца, които непременно трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 600 - 700 г
  • шунка - 150 г
  • гъби - 150 г печурки
  • гауда - 250г
  • кашкавал - 200 г
  • домати - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • босилек
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките филета се нарязват на 8 парчета. Поръсват се със сол и подправките. Взима се едно парче от филето и се слага парче шунка.

Подреждат се филийки от гъбите, парче гауда и се покрива с второ парче от филето.

Така се правят и останалите порции.

Подреждат се в тавичка, намазана с олио и се поръсват със зехтин. Пекат се на 200градуса за 25-30 минути.

След това върху всяка порция се подреждат резенчета от доматите, кашкавала и останалата гауда.

Връщат се във фурната за още 10 минути. Сервирайте руладините с гарнитура според сезона.

Пълнените пилешки филенца с шунка, гъби и сирена са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: