Начин на приготвяне
Обелете и нарежете картофите на кубчета. В тиган загрейте малко олио и задушете каймата, лука, морковите и чушките.
Добавете картофите, доматения сок и подправките. Разбъркайте добре и изсипете сместа в подходяща тавичка.Налейте вода колкото да покриете продуктите.
Печете ястието на 200 градуса около 40 минути или докато омекнат зеленчуците. Направете заливката, като запържите брашното в маслото.
Налейте млякото и бъркайте енергично за да не останат бучки. Посолете и добавете подправки на вкус. Разбийте яйцата и на тънка струя ги прибавете към соса.
Извадете мусаката и я поръсете с 1/2 от настъргания кашкавал. Залейте със соса и поръсете с останалия кашкавал. Върнете във фурната да се запече за още 10-15 минути.