Начин на приготвяне
Направете първия блат, като потапяте за кратко всяка бишкота в сока от компота от ананас и подреждайте във форма за торта с подвижни стени.
Отделете белтъците от жълтъците на яйцата. Жълтъците разбийте с половината количество захар на водна баня, докато сместа побелее и стане кремообразна.
Оставете крема леко да се охлади. Междувременно разбийте белтъците с останалата захар на сняг.
След като кремът с жълтъци се охлади, добавете лъжица по лъжица маскарпонето, а след това и белтъците на сняг.
Разпределете 1/2 от крема върху подредените бишкоти. Върху крема подредете нарязан на малки парченца ананас (от компота). Следва още един ред напоени бишкоти и останалата част от крема.
Украсете с парченца ананас, фъстъчен крокан и кокос.
Сложете бишкотената торта да се охлади за няколко часа в хладилника. При готовност махнете подвижната стена и украсете ръба с кокос.
Бележка: Продуктите са за форма с диаметър 20-21 см.
Тортата с бишкоти и ананас е готова.
С бишкоти препоръчваме да опитате и предложенията ни за вкусно тирамису, торта Шарлота или тези пастички с бишкоти.