Торта с бишкоти и ананас

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Когато не можете да ѝ устоите, трябва да си отрежете две парчета - такова е правилото при тортите"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 20 бр.
  • ананас - 1 консерва (560 г)
  • маскарпоне - 250 г
  • захар - 220 г
  • яйца - 2 бр.
  • кокос
  • крокан - фъстъчен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете първия блат, като потапяте за кратко всяка бишкота в сока от компота от ананас и подреждайте във форма за торта с подвижни стени.

Отделете белтъците от жълтъците на яйцата. Жълтъците разбийте с половината количество захар на водна баня, докато сместа побелее и стане кремообразна.

Оставете крема леко да се охлади. Междувременно разбийте белтъците с останалата захар на сняг.

След като кремът с жълтъци се охлади, добавете лъжица по лъжица маскарпонето, а след това и белтъците на сняг.

Разпределете 1/2 от крема върху подредените бишкоти. Върху крема подредете нарязан на малки парченца ананас (от компота). Следва още един ред напоени бишкоти и останалата част от крема.

Украсете с парченца ананас, фъстъчен крокан и кокос.

Сложете бишкотената торта да се охлади за няколко часа в хладилника. При готовност махнете подвижната стена и украсете ръба с кокос.

Бележка: Продуктите са за форма с диаметър 20-21 см.

Тортата с бишкоти и ананас е готова.

С бишкоти препоръчваме да опитате и предложенията ни за вкусно тирамису, торта Шарлота или тези пастички с бишкоти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: