Начин на приготвяне
Тиквичките се настъргват и осоляват и оставяте за около половин час да се отцедят от излишната вода. Преди да започнете с направата на палачинките, изстискайте тиквичките добре с ръце.
Содата се слага в киселото мляко за десет минути да шупне. Продуктите за палачинките се смесват в купа и се разбъркват до получаване на гладка каша.
Тиган се омазнява и палачинките се пекат в него, като трябва да знаете, че сместа става с гъстотата на кексова смес.
Ако първата палачинка залепне, можете да добавите още малко брашно. Обръщат се внимателно, за да не се разкъсат, защото са по-крехки от обикновените палачинки.
За крема сваряваме яйцето и го настъргваме, наситняваме подправките и след това добавяме всички останали съставки.
Сглобяването е лесно: слагате палачинка, мажете обилно с крема и така, докато свършат (като трябва да оставите малко повече от крема за последното покриване отгоре, за да може да намажете цялата торта).
По собствено желание можете да декорирате с варено яйце, домат и магданоз.