Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Палачинкова торта с тиквички

Палачинкова торта с тиквички

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Палачинкова торта с тиквички
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • тиквички - 2 бр. средно големи
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 6 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • брашно - 8 с.л.
  • кисело мляко - 100 г
  • сода бикарбонат - 1 щ.
  • сол
  • копър
  • магданоз
  • За крема
  • майонеза - 300 г
  • крема сирене - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 80 г
  • копър
  • магданоз
  • чесън - 1/2 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се настъргват и осоляват и оставяте за около половин час да се отцедят от излишната вода. Преди да започнете с направата на палачинките, изстискайте тиквичките добре с ръце.

Содата се слага в киселото мляко за десет минути да шупне. Продуктите за палачинките се смесват в купа и се разбъркват до получаване на гладка каша.

Тиган се омазнява и палачинките се пекат в него, като трябва да знаете, че сместа става с гъстотата на кексова смес.

Ако първата палачинка залепне, можете да добавите още малко брашно. Обръщат се внимателно, за да не се разкъсат, защото са по-крехки от обикновените палачинки.

За крема сваряваме яйцето и го настъргваме, наситняваме подправките и след това добавяме всички останали съставки.

Сглобяването е лесно: слагате палачинка, мажете обилно с крема и така, докато свършат (като трябва да оставите малко повече от крема за последното покриване отгоре, за да може да намажете цялата торта).

По собствено желание можете да декорирате с варено яйце, домат и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: