Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Манджи»Картофи и грах със свинско месо

Картофи и грах със свинско месо

Картофи и грах със свинско месо
Снимка: Илияна Димова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • картофи - 600 г
  • лук - 1 супена лъжица настърган
  • грах - 1/2 чаена чаша от консерва
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка - на вкус
  • сол
  • червен пипер - 1 чаена лъжичка
  • брашно - 1 супена лъжица
  • олио - 4 - 5 супени лъжици
  • вода - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на хапки. Запържваме в 4-5 супени лъжици олио. Изваждаме и в същата мазнина задушаваме граха и настъргания лук.

Ръсваме червен и черен пипер, брашното и наливаме 500 мл вода.

В огнеупорен съд с капак слагаме запържените хапки, обелените и нарязани картофи и задушените грах и лук.

Добавяме мащерка на вкус и посоляваме. Похлупваме с капака на съда и печем във фурна до готовност за приблизително 60 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: