Мариновани рижики и манатарки

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
06/07/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 516
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • рижики - 300 г
  • манатарки - 100 г
  • олио - 100 мл
  • оцет - 150 мл
  • сол - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 20 зърна
  • бахар - 4 зърна
  • вода - 1.2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно почистваме гъбите и ги слагаме да се варят за 10 минути във вряща вода. Отцеждаме ги.

Приготвяме марината, като сложим всичко да се вари във водата, изчакваме да поври 5 минути и отстраняваме от котлона.

Охлаждаме гъбите и маринатата и ги смесваме в тенджера с капак, оставяме да се мариноват за 24 часа.

Прехвърляме в буркани и прибираме в хладилника, съхраняваме в рамките на месец.

Сервираме гъбите след като са престояли и 24 часа в хладилника.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар