Начин на приготвяне
Загряваме олиото и в него запържваме лука и чесъна, докато омекнат. Прибавяме каймата и готвим, докато стане на трохи.
Добавяме предварително обелените, нарязани, поръсени със сол и отцедени патладжани на кубчета и нарязаните на кубчета тиквички. Разбъркваме и готвим 10 минути.
Прибавяме наситнените домати и овкусяваме на вкус със сол, черен пипер, чубрица и риган. Поръсваме с наситнен магданоз, разбъркваме и прехвърляме в тава.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-50 минути.
Разбиваме яйцата с киселото мляко, брашното, сол и черен пипер и с тях покриваме мусаката, връщаме във фурната и печем, докато заливката стане златиста.