Сиропирана торта с обилна шоколадова глазура

07/07/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
"Ще си хапнете парчето за 2 минути и ще ви е неудобно да си поискате още "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 521
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта за около 10 минути с миксер. След това се добавят ванилия, олио, 1 в.ч. прясно мляко и какао и отново се разбърква с миксер. От тази смес се отделя 1 в.ч.

Към останалата смес се добавя брашното заедно със содата и отново се разбърква. Тестото се изсипва в намаслена средна тава и се пече във фурна на 180 градуса за 20-25 минути.

През това шоколадът се разтопява на водна баня. Към него се добавя по-рано отделената смес и 1/2 ч.ч прясно мляко. Всичко това се разбърква на бързи обороти с миксер.

Готовата вече торта се реже на квадратчета и докато е още топла, се залива с шоколадовата глазура. Разнася се обилно и много хубаво навсякъде. Оставя се да престои, докато изстине напълно.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар