Болярски сарми

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Болярски сарми1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
160 мин.
Порции
30 бр.
"Сега разбирате ли защо това са сърми с благородническа титла?"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 800 г
  • пилешки дробчета - 250 г
  • гъби - 120 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - 1 ч.л.
  • майорана - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • кисело зеле - листа
  • зелев сок - 1 и 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете пилешките дробчета с вряла вода, отцедете ги и ги накълцайте на ситно. Загрейте мазнина и запържете ситно нарязания лук и след това прибавете дробчетата. След 4 минути добавете ориза и подправките и бъркайте, докато оризът се запържи.

Тогава добавяте ситно нарязаните гъби и долейте 1 ч.ч. топла вода. Задушете ориза докато абсорбира течността. Пилешкото нарежете на толкова къса, колкото са листата за сармите.

В 1 зелев лист сложете парче пилешко, част от плънката и завийте добре сърмите. Подреждайте ги в намазнена тава или гювеч, на дъното на които има няколко зелеви листа.

Наредените сарми притиснете с чиния и долейте зелевия сок. Похлупете съда и сложете да се пекат сармите за около час и половина, или докато поемат течността.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: