Петровско пиле по шопски

Гергана  ГеоргиеваГергана ГеоргиеваМастър Шеф307865853
09/07/2016
"Традицията повелява с тази яхнийка с пиле да унищожите поне 3 филийки хляб "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 151
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме и нарязваме пилето на парчета.

Осоляваме го и го запържваме в сгорещеното олио за около 10-15 минути.

Обелваме доматите, нарязваме ги на парчета и ги слагаме при запърженото пиле.

Прибавяме и предварително изпечените, обелени и нарязани на парчета чушки.

Ако обичаме люто, може да сложим и една нарязана на дребно зелена чушка.

Оставяме под капак да къкри около 20 минути на слаб огън, като разбъркваме периодично.

Когато пилешкото е почти готово, добавяме ситно нарязан магданоз, чесън, кориандър, захар и ако е необходимо - още малко сол.

Оставяме ястието на огъня за още 10 минути.

Сваляме от огъня и сервираме топло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Гергана  Георгиева
Ами аз в случая ползвах розови домашни домати, които са доста едрички и пуснаха доста сок. Ако желаете ястието да ви е с повече сос не виждам проблем да сложите повече домати или дори да прибавите и водичка, спокойно можете да импровизирате, няма никакъв проблем.
1
0
Rosi Dimitrova
Rosi Dimitrova
28.07.2016 14:55
Явно вода не се добавя,а не се ли изпарява бързо течността от доматите и да остане сухо?
0
0