Картофени ветрила

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
444
1k
1k
890
5
10/07/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 916
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка смесете подправките без солта. По-ароматно ще стане, ако имате пресни, но и със сушени ще се получи добре.

Вземате един картоф и правите напречни разрези в него, като не стигате до долу- целта е картофът да остане цял. Процедурата се повтаря с всички картофи.

След това ги наредете в тава (може да сте я намазали предварително с малко олио или да използвате хартия за печене). Поръсвате обилно с микса от подправки, като се старайте те да влязат в процепите.

Поливате отгоре картофите с олио и солите.

Печете около 45-50 минути на 200 градуса.

Рейтинг

5 0
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
цветослава киркова
По-точното наименование на тези картофи е "Акордеон" ветрилата се нарязват по друг начин :)
1
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
10.07.2016 13:44
Благодаря, ще знам :) Аз така съм го срещала по рецепти, но сега като се замисля наистина прилича на акордеон.
0
0