Начин на приготвяне
За блата: Rазбиват се яйцата със захарта и с добавя пресятото брашно, смесено с какаото, сместа се изсипва в форма с диаметър 24 см и се пече на 180 градуса за 7-8 мн. Така се приготвят 3 блата.
За крема: Разбива се сладкарската сметана и се добавя квасената, разбива се отново, добавя се течният шоколад и се разбива до получаването на гладък крем.
За сиропа: Водата и захарта се слагат на котлона и се оставят да врат 3-4 мин., добавят се ванилената захар и се сваля.
Сглобяване на тортата: Охладеният блат се слага в подходящ поднос, сиропира се с топлия сироп, нанася се крем, пак блат, сироп, крем... редуват се и се завършва с крем, оставя се в хладилник да стегне и се украсява с пуричките и парченца шоколад.