Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сачове»Мераклийски сач със свинско и зеленчуци

Мераклийски сач със свинско и зеленчуци

КалиновКалинов
Новак
715471
Мераклийски сач със свинско и зеленчуци
Снимка: Калинов
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Нищо друго не ни хрумва, освен да ви пожелаем Наздраве и да се грижите за апетита си!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • печурки - 250 г гъби
  • пипер - 3 бр. (зелен)
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 2 - 3 глави стар
  • чесън - 1 скилидка
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • мазнина - за намазване на сача
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме сача на газовия или ел. котлон да загрее хубаво и намазваме обилно с мазнина (краве масло или олио.

Месото нарязано на малки парчета, слагаме да се запича заедно с гъбите, нарязани на едро, след леко карамелизиране на месото прибавяме на едро нарязаните пипер и лук, разбъркваме от време на време (не се притеснявайте - НЕ залепва на сача).

Като поомекне леко пиперът, прибавяме тиквичката, нарязана на едри жулиени, и чесъна - на едро, кратко запичане и слагаме доматената паста и подправките, чаена чаша гореща вода, разбъркваме, 2 минути на котлона да заври добре и махаме от печката (не забравяйте, че ястието продължава да се готви още около 6-7 мин. в сача).

Да допълня нещо много важно - сложете алуминиево фолио около печката и котлона, защото чистенето после е истински ад.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
За нищо не става
19.07.2023 21:49
1