Начин на приготвяне
Слагаме сача на газовия или ел. котлон да загрее хубаво и намазваме обилно с мазнина (краве масло или олио.
Месото нарязано на малки парчета, слагаме да се запича заедно с гъбите, нарязани на едро, след леко карамелизиране на месото прибавяме на едро нарязаните пипер и лук, разбъркваме от време на време (не се притеснявайте - НЕ залепва на сача).
Като поомекне леко пиперът, прибавяме тиквичката, нарязана на едри жулиени, и чесъна - на едро, кратко запичане и слагаме доматената паста и подправките, чаена чаша гореща вода, разбъркваме, 2 минути на котлона да заври добре и махаме от печката (не забравяйте, че ястието продължава да се готви още около 6-7 мин. в сача).
Да допълня нещо много важно - сложете алуминиево фолио около печката и котлона, защото чистенето после е истински ад.
Бон Апети!
Коментари