Торта с шоколад и какао

10/07/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру225885882818
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо747
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя платката, като се разбиват яйцата със захарта до побеляване. Прибавя се брашното, бакпулверът и ванилията, разбърква се еднородна кексова смес.

От нея се отделя 1 к.ч., в която се добавя какаото и разтопен черен шоколад - за шарката. Бърка се добре да няма бучки. В широка тава върху хартия за печене или подмазана с олио и набрашнена сипваме първо бялата смес. Върху нея с лъжица тук там се оформят неправилни фигури с кафявата смес.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност - става бързо. Изважда се шареният блат и се сваля хартията. Нарязва се на 6 еднакви ленти.

Във форма с ринг се поставя едни готов блат за дъно, а по стените се поставят ленти с шарката навън.

Приготвя се кремът, като се разбива с миксер студено прясно мляко с крем ванилия. За 3 минути е готов, отделя се в чаша малко за решетката на тортата.

Отделно се разбива течната сметана с разтопен шоколад и 2 супени лъжица пудра захар. Двата крема се смесват, но преди това се отделя в купа част от разбитата бяла сметана като втори крем.

С четка се сиропира блатът на дъното , отгоре се поставя шоколадов крем, върху него 2 блат сиропиран, покрива се с бяла сметана, следва третият блат, намазан с шоколадов крем и оставяме в хладилник за 4-5 часа да стегне.

Изважда се и се сваля рингът. Отгоре се оформя решетка от вертикални и хоризонтални линии от ваниловия крем и украсяваме със захарни перлички.

Охлажда се и нарязана се поднася.

Да ви е сладко !подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар