Пилешки дробчета с гъби по селски

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
11/07/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 961
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме при необходимост дробчетата и измиваме. Заливаме с вода , посоляваме леко и кипваме. Изваждаме от водата и отцеждаме.

Гъбите почистваме, измиваме и нарязваме на филийки . Слагаме ги да се запържат в четири супени лъжици краве масло.

Когато останат на мазнина, понеже гъбите си пущат течност по време на пържене, ръсваме брашното и наливаме постепенно вода, да се получи сос с хубава гъстота.

Щом сосът заври, прибавяме дробчетата. Оставяме да поври още няколко минути - приблизително 10-15 минути. Подправяме с нарязан пресен магданоз и черен пипер на вкус и сол на вкус. Поднасяме ястието с топка варен ориз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар