Домашна секана

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Домашна секана
Снимка: Добринка Петкова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Шапки горе за поредното невероятно вкусно предложение на Добринка, което ни кара да зарежем диетитет, този път завинаги"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг, смес 60 % телешко/40 % свинско
  • бекон - 200 г
  • лук - 1 глава, нарязана на ситно
  • чесън - 2 - 3 скилидки, настъргани
  • прясно мляко - 100 мл
  • хляб - 2 филии, стар
  • мащерка - 1.5 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • горчица - 1.5 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • за глазурата
  • горчица - 1.5 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • бира - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на дребни кубчета и го запържете в малко олио. Към него добавете лука и чесъна. След 5-6 минути свалете от огъня.

Накиснете хляба в млякото и след това го отцедете. Сложете каймата в купа и към нея прибавете бекона с лука и чесъна, хляба, подправките и горчицата.

Размесете хубаво и оформете голямо кюфте, като му придадете яйцевидна форма.

Сложете го в тавичка, застлана с хартия за печене. Намажете соленото руло с глазурата и печете на 180 градуса за около 1 час.

Сервирайте Домашната секана с гарнитура по избор.

Адаптирано от Ева Тонева.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирена
Ирена
Май няма значение как точно се казва, щом е толкова вкусно :)
11.07.2016 16:03
4
1
Албена Асенова
Албена Асенова
А какво е секана?
11.07.2016 15:12
2
1
1
Покажи всички подкоментари
Ирена
Ирена
Мммм, вкусно! Нямам търпение на опитам каква е комбинацията кайма, бекон, подправки
11.07.2016 14:43
3
1