Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Гратен от тиквички с ориз

Гратен от тиквички с ориз

Гратен от тиквички с ориз
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • ориз - 1.2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кашкавал - 150 г
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • заливка
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се нарязват на едри кубчета, лукът се нарязва на ситно. Задушава се в загрято олио лукът, после оризът - да добие стъклен вид, и накрая прибавям тиквичките.

Овкусява се със сол, черен и червен пипер. Разбърква се, сипваме малко вода и по желание - подправки. Прехвърля се в тава, печем до готовност в загрята фурна 180 градуса.

Изважда се, заливаме ястието с разбити яйца с кисело мляко и брашно. Запича се отново, поръсвам настъргания кашкавал и се връща във фурната, докато се разтопи.

Поднасяме с кисело мляко, чесън и копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: