Пържоли с портокалов сос

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пържоли с портокалов сос
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Крехки пържоли с неповторим вкус и аромат, определено влизат в графа Любими от раз"

Необходими Продукти

  • пържоли - 4 бр. вратни без кост
  • портокалов сок - 300 мл прясно изцеден и прецеден
  • лимонов сок - 150 мл прясно изцеден и прецеден
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • кимион - 2 ч.л.
  • кайенски пипер - 1 с.л.
  • чесън - 1 с.л. на прах
  • риган - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • червен лук - 1 средна глава
  • бяло вино - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете 100 мл от портокаловия сок и 50 мл от лимоновия сок. Потопете и оваляйте добре пържолите. Приберете в хладилника за час да се мариноват.

В малка купа смесете подправките - черния пипер, кайенския пипер, кимиона, чесъна на прах и ригана.

При готовност подсушете пържолите и ги оваляйте добре в сместа от подправки.

Загрейте зехтина на силна температура в голям и дълбок тиган и запържете пържолите за по 3 мин. от всяка страна. Извадете ги и в същата мазнина запържете нарязания на полумесеци червен лук, като намалите температурата на котлона.

Добавете останалия портокалов сок, лимоновия сок и бялото вино. Разбъркайте добре. Овкусете със сол.

Добавете пържолите. Намалете температурата на слаба и оставете да се готвят пържолите, докато сосът се редуцира леко и сгъсти - около 10 мин.

При готовност извадете пържолите и ги дръжте на топло, а оставете соса да се редуцира още. По желание може да го сгъстите (ако не ви се чака) с 1 с.л. натурално нишесте.

Сервирайте пържолите поляти със соса и гарнитура по желание.

Пържолите с портокалов сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирена
Ирена
А пържолките с какво да ги поднесем? Лимонови картофки? Картофено пюре?
11.07.2016 17:12
1
Покажи всички подкоментари