Постен летен гювеч

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
16/07/2016
"Знаете, че през топлите месеци трябва да хапвате по-леки, за предпочитане постни ястия, като този ароматен постен летен гювеч по идея на Севда "
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 608
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме обеления патладжан, посоляваме и оставяме да се изцеди горчивата вода.

Нарязваме картофите, морковите, тиквичките, фасула и лука на едро.

Запържваме лука с малко олио и го прехвърляме в гювеч. Добавяме и другите продукти в гювеча. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и чубрица, разбъркваме.

Сипваме олиото и отгоре нареждаме доматите нарязани на филии. Сипваме кафяна чаша вода и печем на умерена фурна, докато остане на мазнина.

Класически български гювеч с капак 7л
Приготвяй си тази рецепта в:
Класически български гювеч с капак 7л
25.99 лв.
Виж ››

Вече знаем, че тайната на вкусните ястия е в това, че са приготвени с много любов и в глинен гювеч с капак с голям обем.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар