Постен летен гювеч

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Постен летен гювеч
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
16/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Знаете, че през топлите месеци трябва да хапвате по-леки, за предпочитане постни ястия, като този ароматен постен летен гювеч по идея на Севда"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 - 3 бр.
  • зелен фасул - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 - 2 бр.
  • грах - 100 г
  • домати - 2 - 3 бр.
  • чесън - 1 глава
  • лук - 2 глави
  • олио - 1 ½ к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме обеления патладжан, посоляваме и оставяме да се изцеди горчивата вода.

Нарязваме картофите, морковите, тиквичките, фасула и лука на едро.

Запържваме лука с малко олио и го прехвърляме в гювеч. Добавяме и другите продукти в гювеча. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и чубрица, разбъркваме.

Сипваме олиото и отгоре нареждаме доматите нарязани на филии. Сипваме кафяна чаша вода и печем на умерена фурна, докато остане на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: