Наложен качамак със сирене

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
12/07/2016
"Севда се опитва да ни изкуши с това класическо предложение от българската кухня, и да знаете - получава ѝ се "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 232
  • Преглеждания за месеца174
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото в подходящ съд. В маслото слагаме 2 ч.л. червен пипер и го кипваме за секунда.

В дълбока тенджера слагаме да завири 2.2 л вода. Посоляваме и сипваме, ръсейки качамака, като бъркаме непрекъснато и интензивно. Трябва да стане като пюре, но да може да се разлива. Отстраняваме от котлона и бъркаме още 2-3 минути.

На дъното на тава разливаме малко от маслото и сипваме половината от качамака.

Нареждаме нарязано на тънки плочки сирене, сипваме половината на топлото масло и покриваме с другата половина от качамака. Поръсваме с натрошено сирене.

Поливаме качамака отгоре с маслото и слагаме да се запече за 5-6 минути, колкото сиренето да стане хрупкаво.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар