Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Качамак»Наложен качамак със сирене

Наложен качамак със сирене

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Наложен качамак със сирене
Снимка: Севда Андреева
2 / 6
12/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Севда се опитва да ни изкуши с това класическо предложение от българската кухня, и да знаете - получава ѝ се"

Необходими Продукти

  • царевичен грис - 500 г
  • сирене - 500 г
  • масло - 200 г
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото в подходящ съд. В маслото слагаме 2 ч.л. червен пипер и го кипваме за секунда.

В дълбока тенджера слагаме да завири 2.2 л вода. Посоляваме и сипваме, ръсейки качамака, като бъркаме непрекъснато и интензивно. Трябва да стане като пюре, но да може да се разлива. Отстраняваме от котлона и бъркаме още 2-3 минути.

На дъното на тава разливаме малко от маслото и сипваме половината от качамака.

Нареждаме нарязано на тънки плочки сирене, сипваме половината на топлото масло и покриваме с другата половина от качамака. Поръсваме с натрошено сирене.

Поливаме качамака отгоре с маслото и слагаме да се запече за 5-6 минути, колкото сиренето да стане хрупкаво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: