Пай с праскови

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Пай с праскови
Снимка: Monika Ivanova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Вложете само малко старание в пригогвянето на този пай с праскови и усилията ви ще бъдат възнаградени стократно!"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 280 г
  • захар - 60 г
  • сол - 1 ч.л. с връх
  • масло - 100 г
  • яйца - 2 малки
  • за плънката
  • праскови - 900 г
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - 170 гр.
  • нишесте - 1 с.л.
  • ванилия - 1 ампула
  • ром - 1 ампула
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват в купа. Брашното, солта и захарта се пресяват и се смесват в друга купа. Прибавяте маслото на парчета, като с ръка го замесвате с брашното, докато станат трохи.

Постепенно прибавяте и разбитите яйца и месите, докато се получи гладко тесто. Сложете го в плик или фолио за поне 1 час в хладилник.

През това време обелете и нарежете прасковите и ги разбъркайте с всички останали компоненти за плънката.

От тестото правите 2 сравнително равни по големина топки. Едната разточвате с формата на тавата, в която ще печете пая. Намаслявате формата и пренасяте в нея първия тестен кръг, така че той да покрие дъното, стените и да излиза още поне 1 см отгоре. Сложете прасковената смес върху тестото.

Останалата част от тестото разточете на по-тънко и от го направете на лентички, които да подредите като решетка отгоре върху плънката. Сложете още малко захар отгоре и изпечете пая на 180 градуса за 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: