Пилешки бутчета с пресен грах

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435797
12/07/2016
"Сочно пиленце с грах - още една от любимите ни бабини рецепти за обяд "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 238
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките бутчета, наливаме един литър вода и слагаме да се варят за 10-15 минути, като обираме образувалата се пяна. Като поврат, изваждаме бутчетата, слагаме в тавичка от огнеупорно стъкло с капак, а бульона от варенето запазваме.

В олио с малко масло задушаваме с водичка настърган лук и грах с черен пипер. Като останат на мазнина, ръсваме червен пипер и брашното. Дръпваме от котлона.

Пилешките бутчета поръсваме с чубрица и натрошен пилешки бульон. Прибавяме запържените лук и грах, наливаме 3 чаени чаши бульон от варене на бутчетата, слагаме тавичката във фурната и включваме на 180 градуса.

Печем до готовност, като може при необходимост да доливаме бульон или вода по време на печене.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар