Пилешки пържоли на фурна

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Пилешки пържоли на фурна
Снимка: Елица
2 / 3
22/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Вкусни, сочни и наситени на аромати пилешки пържоли - приготвени в специален сос"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 4 броя, от бут
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • мед - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки смлени
  • орехи - 2 с.л. смлени
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • сол
  • черен пипер
  • майорана - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе пилешките пържоли, като при нужда леко ги начукайте. Смесете заедно меда, зехтина, пресования чесън, смлените орехи и прясно изцеден лимонов сок.

Посолете пържолите, прибавете черен пипер и майорана на вкус. Намажете месото с получената паста, покрийте го и го оставете в хладилник за половин час.

След това прехвърлете месото в намазнена тава, полейте с виното и сложете, покрити с фолио да се пекат за 25 минути. Махнете фолиото и доопечете за 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мариана Видева
Мариана Видева
Защо не слагате реални снимки?В рецептата пише пържола от бут, а на снимката бяло месо от гърдите?Който си няма понятие от меса, ще купи пържоли и ще очаква да му станат като филе.
07.05.2016 11:53
4
1
Мартин
Мартин
Рецептата не е лоша макар и не много подробна. За да се сготвят за написаното време, фурната трябва да е много собре подгрята и да се пекат поне на 200 градуса. Аз лично добавих различни зеленчуци заедно с месото. Стана вкусно и носи на много подправки.
15.01.2014 17:39
2
2