Пиле четири сирена

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Пиле четири сирена
Снимка: Сия Рибагина
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Ако е вярно, че любовта на мъжа минава през стомаха, то това пиле четири сирена по идея на Сия ни прилича направо на предложение за брак - готови сме да го похапваме, докато смъртта ни раздели"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 6 бр. пилешки пържоли от бут (филе)
  • сметана - 400 мл за готвене
  • пармезан - 30 г
  • черен пипер
  • чесън - 1 к.л прах
  • индийско орехче - 1 к.л
  • синьо сирене - 50 г
  • мимолет - 150 г сирене
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете пилешките пържоли и ги сложете в плик, след което ги начукайте леко, колкото да ги изтъните. Сложете ги една до друга в тава, поръсете с черен пипер.

В купа сложете течна готварска сметана, настържете пармезана и натрошете на ситно синьото сирене. Подправете с малко пипер, чесън на прах и индийско орехче и разбъркайте.

С тази смес залейте месото и сложете тавата в загрята фурна на 200 градуса за 30 мин.

Настържете сиренето Мимолет и кашкавала на ренде.

Извадете тавата с месото и отгоре обилно поръсете със кашкавала и мимолет.

Върнете тавата отново във фурната и запечете до разтопяване на сирената около 10 мин.

Накрая поръсете пожелание с магданоз.

За тази рецепта може да използвате и пилешко филе - според предпочитанията.

Пилето четири сирена е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталия
Наталия
Страхотно се получи. Много вкусно.
12.01.2024 17:57
Йорданка Петърчева
Йорданка Петърчева
Ако фурната е с вентилатор, пак ли трябва да е предварително загрята? Също така ако е с вентилатор, пак ли трябва да се пече на 200 градуса за 30 мин.? Предварително Ви благодаря за отговора?
23.03.2019 14:48
Mariane
Mariane
Айдеее, каква ти диета. Тичам за пиле и мимолет, трябва да се опита :)
14.07.2016 09:55
1
1
1
Покажи всички подкоментари
Нина Иванова Иванова
Нина Иванова Иванова
Не съм го пробвала но все го заглеждам във Фантастико (само там съм го виждала) :):)
13.07.2016 17:49
2
1
1
Покажи всички подкоментари
Албена Асенова
Албена Асенова
И аз не съм чувала за това сирене,,Мимолет",но предполагам може да се замени с,,Гауда" например.
13.07.2016 15:54
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Мимолет е от твърдите сирена,моята половинка ми го носи от Белгия,много приятен оранжев цвят има,и вкуса ми харесва.Използвам го предимно в паста,но сега реших да сложа и при пилето-хареса ми,много интересен вкус се получи.
13.07.2016 15:35
4
Добринка Петкова
Добринка Петкова
Страхотно!Много обичам ястия със сирена.Един въпрос- мимолет е марка сирене или някакъв вид,който съм пропуснала.
13.07.2016 14:04
4