Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака със зеле и телешка кайма

Мусака със зеле и телешка кайма

Мусака със зеле и телешка кайма
Снимка: Monika Ivanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Вкусна мусака от старите тефтери - записвайте си, че после няма да има откъде да намерите рецептата"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 зелка от 1 килограм
  • кайма - 500 г телешка
  • кисело мляко - 1/2 кофичка млечна
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • масло - 1 краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме зелето, почистваме от повехналите листа и нарязваме на ситно. Задушаваме в малко олио и вода да омекне и сипваме половината в намазана с масло тавичка.

Телешката кайма смесваме с малко вода и задушаваме в олио, докато си промени цвета и се запържи. Така запържената телешка кайма изсипваме в тавичката върху зелето.

Отгоре разстиламе и другото зеле.

В подходящ съд разбиваме четири яйца с половин кофичка кисело мляко, черен пипер и сол на вкус. Заливаме мусаката и слагаме да се пече в вагрята фурна на 180 до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: