Картофи на фурна с кисело мляко

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
3k
1k
2k
6
15/07/2018
"Интересна комбинация, която разучаваме с втора бира "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
63 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо306 615
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена63

Необходими Съставки

  • картофи - 400 г
  • олио - 2 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сол - 1 к.л.
  • мащерка - 1 щипка
  • универсална подправка - 1 щипка за картофи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на резени. Измиват се и се отцеждат много добре.

Отделно в дълбока купа се разбъркват олио, кисело мляко, черен и червен пипер, сол, мащерка и подправка за картофи.

След това към този сос се добавят картофите, разбъркват се добре и се изсипват в тава.

Добавя се около 1 в.ч. вода, но не се изсипва директно върху картофите, и се пекат във фурна на 200 градуса.

Получават се страшно вкусни картофки на фурна.

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
18.12.2019 18:00
Веднага ще ги направя,но ще им сложа и малко чесан,мисля ,че ще станат по-вкусни.
0
0
anelia83
anelia83
13.07.2019 22:42
Вкусни са :)
0
0
Savina Dimitrova
Savina Dimitrova
01.12.2018 12:35
Нямах готова подправка за картофи, така че ми се наложи да импровизирам и вместо нея сложих връхчета копър, чесън на прах и самардала. Получи се доста добре и копъра придаде много апетитен аромат на картофите.
1
0