Начин на приготвяне
В купа се слага масло, жълтъци и пудра захар. Разбъркват се с миксер, докато стане на крем. После се добавя една чаша брашно и се продължава с разбъркването.
Към останалите две чаши брашно се добавя ванилията и се добавя към тестото. Омесва се средно твърдо тесто. Увива се със стреч фолио и се оставя в хладилник за 1 час.
Формите за тарталети се намазняват. Тестото се изкарва върху намазнена хартия. От тестото се откъсват топки с големина на яйце, разточват се и се поставят във намазнените форми. Тестото трябва напълно да придобие формата на тарталетите.
Пекат се във фурна на 170 градуса. След като бъдат готови, се оставят да изстинат и се изкарват от формите.
За крема:В тенджера се слагат всички продукти за крема освен ванилията. Разбърква се с тел. Поставя се на котлона на среден огън, докато се сгъсти. След като се вдигне от котлона, се добавя и ванилията. Оставя се при стайна температура да изстине.
Тарталетите се пълнят с готовия крем и се поръсват с шоколадови пръчици и настърган шоколад. Оставят се да престоят за 4-5 чада в хладилник.