Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Воденички с бял лимонов сос

Воденички с бял лимонов сос

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Воденички с бял лимонов сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Не може да бъде - толкова е вкусно, че трябва веднага да го опитате!"

Необходими Продукти

  • воденички - 500 г
  • лук - 1/2 глава кромид
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • лимонова кора - 1 к.л. настъргана
  • олио - 100 мл
  • брашно - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Воденичките се измиват и се слагат да врят около 40 минути. През това време нарязвате и запържвате лука в олиото.

Когато започне да омеква или да променя цвета си, добавяте и сварените воденички, като ги разбъркате няколко пъти и добавяте брашното, предварително разбито на кашичка с малко вода.

Бързо разбърквате, за да не станат буци, и внимателно добавяте 300 мл от бульона, в който са врели воденичките, лимоновият сок и подправките.

Поднасяте ястието поръсено с нарязан на дребно пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Darina Botsova
Darina Botsova
Лесно за приготвяне и много вкусно. Брашното замених с готова сметана за готвене, тъй като винаги става на буци...
Препоръчвам тази рецепта!
06.05.2020 23:57