Панирани миди с паста Патафри

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1252
205
139
6
19/07/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 904
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете мидите, ако са пресни ги, сварете в подсолена вода. В дълбока купа сложете нарязаните копър и магданоз, ситно нарязания чесън, сол, черен пипер, сокът от лимон и виното.

Добавете мидите и разбъркайте. Оставете ги в хладилника поне за 30 минути.

Разделете белтъците от жълтъци. Разбийте белтъците със щипка сол. В друга купа разбийте жълтъците с брашното и налейте бирата. Към получената смес добавете на етапи белтъците и разбъркайте внимателно. Добавете сол и черен пипер на вкус.

Взимате мида, потапяте в панировката и я пускате в загрята мазнина до златисто.

Сервирайте мидите топли, поръсени с нарязан копър и резенчета лимон.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар