Пиле в гювечета

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пиле в гювечета
Снимка: Росица
1 / 2
20/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3-4
"Пиле с мляко в гювече - ето това е нашето предложение за днес"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • кисело мляко - 800 г
  • яйца - 4 бр. пресни
  • магданоз - няколко стръка пресен
  • брашно - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето, заливаме с вода и сваряваме хубаво. Свареното пиле обезкостяваме . Пресния магданоз нарязваме на ситно. ( По-лесно е с кухненска ножица ).

Разбиваме яйцата и смесваме с киселото мляко и брашното. Разбъркваме добре и подправяме с черен пипер на вкус и със сол. В гювечета намазани с масло поставяме обезкостено пилешко месо.

Отгоре заливаме със смес от киселото мляко и яйцата. Печем гювечетата във фурна до готовност. (Студените гювечета слагаме във фурната и тогава включваме нагряване, за да не се счупят).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: