Начин на приготвяне
Измиваме пилешките бутчета, заливаме с вода и кипваме. Изливаме водата, измиваме бутчетата и наливаме чиста топла вода. Сваряваме бутчетата, а бульонът от варенето прецеждаме и запазваме.
В тенджерка задушаваме в зехтин 4 супени лъжици и малко вода настъргания лук, сол, черен пипер на вкус. Прибавяме измития с няколко води ориз и наливаме 3-4 чаени чаши от бульона, в който сме варили бутчетата.
Прибавяме нарязания девесил и магданоз и варим ястието докато оризът се свари. Когато е готов, прибавяме нарязаното обезкостено месо от пилешките бутчета и краве масло на вкус. Разбъркваме внимателно няколко пъти и сервираме.