Начин на приготвяне
Измиваме месото, почистваме и слагаме в тенджера. Наливаме вода и обираме образувалата се пяна. Продължаваме варенето и когато заври прибавяме почистените и нарязани ситно моркови, лук, пащърнак, целина.
Варим докато месото се свари хубаво. Когато месото е напълно омекнало, добавяме и почистените, белени и нарязани на кубчета картофи.
Оставяме да се сварят и те и тогава добавяме настърганите домати. Варим до готовност. В отделен съд разтапяме краве масло и изпържваме малко червен пипер.
Изсипваме запръжката в супата, посоляваме на вкус и ръсваме черен пипер. Поръсваме със ситно нарязан пресен магданоз. В отделен съд смесваме настърган хрян и оцет на вкус. Поднасяме със супата.