Хлебен венец с шест сирена

Monika IvanovaMonika IvanovaМастър Шеф43910643725
24/07/2016
"Нужен ви е само малко стар хляб и въображение - останалото ще го свърши букетът от сирена с богат аромат!"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 691
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазвате малка тава с мазнина. Филиите хляб режете на две половини и редите в тавата под формата на венец. Между филиите слагате на няколко места по 1 листо спанак и под други филии - по едно резенче домат. Половината домат оставяте, за да се сложи в средата и да запълни дупката, която остава от филиите.

Сирената може да подмените и с други по ваш вкус, но колкото повече са те, толкова по-ароматен става венецът. Редят се парченца от сирената между филиите и върху тях, като се стремите да има от всички вкусове на различни места.

Яйцата се разбиват с киселото мляко и сместа се излива върху венеца, като може да си помогнете с четчица за да разнесете яйчната смес навсякъде и да няма сух хляб.

Поръсвате с подправки и слагате във фурна загрята на 240 градуса. Печете 10-12 минути, след което изваждате и поръсвате с рендосан кашкавал. Допичате още 5 минути и и сервирате.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар