Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Прясно сготвено зеле

Прясно сготвено зеле

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Прясно сготвено зеле2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3-4
"Точно, кратко, ясто и вкусно - прясно зеле - любимата гозба от край време, та чак до днес"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 зелка
  • олио - към 100 мл
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • карамфил - няколко зърна
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте зелето и загрейте мазнина в голяма тенджера. Сложете зелето да се запържи и го разбъркайте.

Похлупете и го задушете за 10-15 минути, като от време на време обърквате. Щом обемът ми намалее, добавете подправките и добре объркайте.

След 2 минути махнете от котлона. Може да го консумирате и така или да го запечете за кратко във фурна с малко топла вода в тавата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Аз добавям на върха на лъжицата лимонена киселина за да не сладнее много.
21.05.2016 15:12
1
Ivo
Ivo
При готвенето на зеле е добре да се добавя ким на зърна. Намалява образуването на газове.
22.02.2012 15:45
1
1