Турско кафе с много пяна

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
308
26
6
24/07/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 350
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • вода - 1 к.ч.
  • захар - 2 ч.л.
  • кафе - 2 ч.л. турско, смляно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В джезве се слага водата, захарта и кафето. С малка лъжичка се разбърква, докато захарта се разтопи и кафето се слее хубаво с водата.

Малка част от водата може да остане на повърхността, затова не е необходимо да се разбърква много.

После се слага на котлона и се включва на слаб огън. По време на сваряването кафето не се разбърква.

Трябва се вдигне от огън, преди да закъкри обилно. В противен случай кафето ще е горчиво.

В процес на образуване на пяната на повърхността джезвето трябва да се вдигне от огън.

Изсипва се в чашки много бавно и внимателно, за да не спадне пяната.

Може да се сервира с турски локум, ликьор и вода.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар