Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Кафе»Турско кафе с много пяна

Турско кафе с много пяна

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Турско кафе с много пяна2 / 2
24/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • вода - 1 к.ч.
  • захар - 2 ч.л.
  • кафе - 2 ч.л. турско, смляно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В джезве се слага водата, захарта и кафето. С малка лъжичка се разбърква, докато захарта се разтопи и кафето се слее хубаво с водата.

Малка част от водата може да остане на повърхността, затова не е необходимо да се разбърква много.

После се слага на котлона и се включва на слаб огън. По време на сваряването кафето не се разбърква.

Трябва се вдигне от огън, преди да закъкри обилно. В противен случай кафето ще е горчиво.

В процес на образуване на пяната на повърхността джезвето трябва да се вдигне от огън.

Изсипва се в чашки много бавно и внимателно, за да не спадне пяната.

Може да се сервира с турски локум, ликьор и вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: